Com és que sant Antoni d'Egipte -una terra més aviat calorosa- és un sant portador del fred? Sant Pere era un simple pescador o un revoltat contra els romans? Per què la història de sant Jordi i el drac es repeteix, amb altres protagonistes, en tantes cultures diferents? I, sobretot, quin paper té l...
Com és que sant Antoni d'Egipte -una terra més aviat calorosa- és un sant portador del fred? Sant Pere era un simple pescador o un revoltat contra els romans? Per què la història de sant Jordi i el drac es repeteix, amb altres protagonistes, en tantes cultures diferents? I, sobretot, quin paper té la favera de sant Medir?
Un passeig pel costat més popular, pintoresc, mitològic i discutible de sis sants ben coneguts a casa nostra. Del Patufet als gegants, de les Rondaies mallorquines a les processons de Corpus, passant per devocions locals i universals, Una mà de sants posa en relació un devessall d'històries i documents per obtenir un llibre amè i ple de bon humor. Després de llegir-lo, la imatge d'aquests sis sants no ens semblarà mai més la mateixa.
Bienve Moya (Vilanova i la Geltrú, 1944). Iniciador i exgerent de la Xarxa de Teatres Públics de Catalunya i membre del Consell del Projecte Alcover; promotor de Trapezi-Fira Internacional del Circ i, amb el Taller de Músics, del projecte Socatalà. Ha escrit guions per a la ràdio, entre els quals el del programa Imaginari, rondalles i llegendes catalanes de Catalunya Ràdio, pel qual obtingué el Premi Camera del Consell Audiovisual Mundial. Ha publicat La Festa a Catalunya (1995); Llegendes Urbanes i narracions suburbials (1999); Llegendes del Penedès i les valls del Garraf (2005); Flordesaüc, Camins d'al-Andalus (2006); Balab Balansiyya (2009), i Pont Blau, entre d'altres. El 2005 fou cofundador del col·lectiu Els altres andalusos. L'any 2009 rebé el Premi Nacional de Cultura en la categoria de Cultura popular.
Suscríbete a nuestro boletín
Suscríbete y recibirás todas nuestras novedades. Cero SPAM, sólo contenidos de valor.