La narració més convincent que s’ha escrit mai sobre la Guerra CivilEl periodista anglès John Langdon-Davies va escriure Darrere les barricades l’any 1936, un relat directe, periodístic i vivencial d’un país trencat en dos bàndols i que, més setanta anys després, apareix per primera vegada traduït a...
La narració més convincent que s’ha escrit mai sobre la Guerra Civil
El periodista anglès John Langdon-Davies va escriure Darrere les barricades l’any 1936, un relat directe, periodístic i vivencial d’un país trencat en dos bàndols i que, més setanta anys després, apareix per primera vegada traduït al català. Darrere les barricades és una visió de la guerra que, en molts aspectes, aporta molta més informació que la majoria dels estudis històrics sobre el conflicte. Les pàgines del llibre denoten el coneixement de l’autor de la realitat política, social i cultural catalana, fet que excel·leix en la memorable entrevista al president Lluís Companys que apareix en el llibre.
Tot i que és a Barcelona on desplega la seva enèrgica activitat literària també viatja a d’altres zones de la península per conèixer els personatges i els fets que protagonitzen els primers mesos de guerra. Com apunta l’historiador Paul Preston al pròleg del llibre, Darrere les barricades «segueix sent un treball molt valuós setanta anys després de la seva primera edició».
John Langdon-Davies
Periodista i escriptor, John Langdon-Davies (Eshowe, Sud-Àfrica 1897 / Shoreham, Anglaterra 1971) fou un dels millors corresponsals estrangers en reflectir la Guerra Civil espanyola. El 1921 va fer el primer viatge a Catalunya, que sempre considerà la seva segona terra i on s’establiria després de la Guerra Civil, concretament a Sant Feliu de Guíxols. A Catalunya va fer amistat amb intel·lectuals com Marià Manent, Tomàs Garcés o Josep Pla. Fou corresponsal per al News Chronicle per informar del conflicte bèl·lic espanyol i també per engegar campanyes internacionals a favor de la República i de la democràcia. Considerat un dels millors periodistes anglesos del segle XX, va escriure més de quaranta llibres, alguns de temàtica catalana com Dancing Catalans (1929); Behind the Spanish Barricades (1936); Gatherings from Catalonia (1953) i Spain (1971).
Suscríbete a nuestro boletín
Suscríbete y recibirás todas nuestras novedades. Cero SPAM, sólo contenidos de valor.